Objekti

Grad Brdo

Brdo
Grad Brdo, prvi renesančni dvorec na Kranjskem, je pred kratkim praznoval pol tisočletja obstoja. V tem dolgem obdobju se je v njem spisala bogata zgodovina.
Lokacije

Posestvo Brdo

Brdo
Spoznajte čudovito naravno in kulturno dediščino, sprehodite se skozi očarljivo urejen park, privoščite si številne kulinarične specialitete in se nadihajte obilice svežega zraka v zavetju alpskega sveta.
Poslovni dogodki

Kongresni center Brdo

Brdo
Sodobno zasnovan in v steklo odet kongresni center z okoli 9.000 m2 uporabnih površin ponuja možnosti organizacije najrazličnejših dogodkov.
Objekti

Grad Strmol

Strmol
Grad Strmol leži na obronkih Dvorjanskega hriba,
v bližini Cerkelj na Gorenjskem.
Lokacije

Posestvo Strmol

Strmol
Grad Strmol vas bo s celotnim grajskim posestvom očaral. Skrbno urejena okolica, grajski kompleks in pod njim jezero – kot slika iz pravljice.
Lokacije

Vila Bled

Bled· Vila Bled
Butični hotel, obdan z obalo Blejskega jezera in veličastnim parkom, ponuja pestro ponudbo sob in apartmajev, opremljenih v slogu 50. let minulega stoletja, ter neprekosljivo kulinariko.
Lokacije

Vila Tartini

Strunjan
Tik ob najlepšem delu slovenske obale strunjanskega zaliva stoji očem skrita očarljiva Vila Tartini. Intimnost ambienta vile še dodatno zaokroža ograjen bogat mediteranski vrt, ki je od morskega obrežja oddaljen le korak.
Objekti

Park Brdo

Brdo
Zahvaljujoč več kot 500-letnemu neprekinjenemu razvoju danes posestvo Brdo pri Kranju predstavlja izjemno učilnico zgodovine, kulture, arhitekture in narave.
Nastanitve

Udobje bivanja v Elegans hotelu Brdo

Brdo
Objekti

Kavarna Zois

Brdo
Kavarna Zois je do nadaljnjega zaprta.
Hvala za razumevanje.
Objekti

Kavarna Strmol

Strmol· Grad Strmol· Grajska pristava
Lepota podeželskega udobja na obronkih gozdov in sanjski razgled na Grad Strmol.
Nastanitve

Nastanitve Vila Bled

Bled
Široka ponudba storitev ter odlična kulinarika. Hotel ponuja tudi številne aktivnosti, kot so savne, masaže, plovba s čolnom po Blejskem jezeru in kopanje v ograjenem privatnem kopališču.
Objekti Kulinarika

Kavarna Belvedere

Bled· Vila Bled
Na posestvu Vile Bled se razteza veličasten paviljon Belvedere, najlepša razgledna točka na Bledu z veličastno zgodovino. Prijetno vzdušje kavarne in magična blejska panorama vam bosta pričarala nepozabno doživetje.
Nastanitve

Nastanitev Grad Strmol

Strmol· Grad Strmol
Eden najstarejših in najbolje ohranjenih gradov v Sloveniji, v katerem je urejen butični hotel s 4 zvezdicami. Sobe so opremljene z originalnim pohištvom predvojnega lastnika in nudijo izjemno izkušnjo bivanja.
Nastanitve

Nastanitve v Vili Tartini

Strunjan· Vila Tartini
S prečudovitimi razgledi na morje.
Poroke

Posestvo Brdo

Brdo
Civilni obred, poročno slavje ali pa kar celotni poročni dan preživite na Brdu − Posestvu doživetij. Poročita se lahko v vseh letnih časih, vsak od njih ima svoj čar.
Poroke

Vila Bled

Bled
Doživite civilni obred, poročno večerjo, slavje ali pa kar celotni poročni dan v Vili Bled. Vsak letni čas bo pričaral svojevrstno pravljico.

Koča Jezero

Brdo
Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Doživetja

Noč v brdski divjini

Brdo
Edinstvena nočitev v koči sredi brdskega gozda za dva.
Doživetja

Piknik košarica

Brdo
Kulinarično doživetje z Okusi Brda in lokalnimi dobrotami v prelepi naravi Parka Brdo.
Doživetja

Brunch na Blejskem jezeru

Bled
Brunch košaro z Okusi Brda in lokalnimi dobrotami prevzamete v Vili Bled. Čoln na vesla je na voljo za uporabo do dve uri.
Poslovni dogodki

Vila Bled

Bled
Vila Bled je odlična izbira za manjši poslovni dogodek. Tik ob jezeru in umaknjena od turističnega vrveža, v zavetju urejenega parka in z razgledi na Blejski otok ter Triglav v ozadju.
Aktivnosti

Golf Brdo

Brdo· Elegans hotel Brdo
Dobrodošli na golf igrišču v zavetju Kamniško-Savinjskih Alp, kjer boste uživali v mirnem naravnem okolju in se naužili obilice svežega zraka.
Aktivnosti

Jahanje

Brdo· Elegans hotel Brdo
Program je namenjen vsem, ki že imajo izkušnje z jezdenjem izven maneže. Pred odhodom na teren se preveri znanje jahača.
Aktivnosti

Opazovanje divjadi

Brdo
Če zmorete vstati zelo zgodaj in ste sposobni potrpežljivo čakati skriti v grmičevju, ste lahko nagrajeni s čudovitim pogledom na divjad čisto od blizu, kar lahko ujamete tudi v svoj fotografski objektiv.
Aktivnosti

S kolesom ob brdskih jezerih

Brdo
Sproščujoča aktivnost po čudoviti naravi Parka Brdo ob številnih jezerih.
Poslovni dogodki

Poslovni dogodki v Vili Tartini

Strunjan
Vila Tartini je izvrsten prostor za izvedbo manjših kongresov in srečanj v idiličnem okolju slovenske obale.

Sestanek ali poslovno srečanje v naravi

Kongresni center
Narava ni le lepa in prijetna za oko, narava navdihuje ustvarjalnost ter spodbuja kreativno razmišljanje.
Poslovna srečanja v naravi

Račji otok

Kongresni center
Kapaciteta:
→ 160 oseb (kino postavitev)
→ 84 oseb (šolska postavitev)
Poslovna srečanja v naravi

Kozolec

Kongresni center
Kapaciteta:
→ 40 oseb (kino postavitev)
→ 30 oseb (šolska postavitev)

Prostori za pogostitev

Kongresni center
Na Posestvu Brdo so na voljo številne lokacije, primerne za organizacijo gala prireditev, raznih praznovanj ali sproščenih poslovnih srečanj.
Prostori za pogostitev

Kongresni center Brdo

Kongresni center
→ do 300 oseb za strežen obrok
→ do 300 oseb za pogostitev v obliki sedečega hladno-toplega bifeja (bife v preddverju)
→ do 550 oseb za stoječi sprejem
Prostori za pogostitev

Račji otok

Kongresni center
→ do 120 oseb za pogostitev v obliki sedečega hladno-toplega bifeja
→ do 200 oseb za stoječi sprejem
Prostori za pogostitev

Koča Jezero

Kongresni center
→ do 10 oseb za strežen obrok
Dogodki za poslovne skupine

Avtomobilski dogodki

Kongresni center
Posestvo Brdo je idealno prizorišče za avtomobilske dogodke zaradi dostopnosti, bližine letališča, parkirišč, Kongresnega centra, popolnoma prenovljenega hotela in številnih lokacij za fotografiranje.

Aktivnosti za poslovne skupine

Kongresni center
Naša ponudba za poslovne skupine ni omejena le na prostorske rešitve in postrežbo. Že samo kratek sprehod skozi čudoviti park v času odmora med sestankom ali konferenco lahko pozitivno vpliva na zbranost udeležencev. Seveda pa Posestvo Brdo nudi veliko več – aktiven umik v naravo, kjer se skozi različne, skrbno načrtovane aktivnosti, stkejo posebne povezave med sodelavci ali/in poslovnimi partnerji.
Dvorane

Dvorana Grandis

Kongresni center
Kapaciteta: 550
Velikost: 558 m2

Največja dvorana kongresnega centra in zato primerna za izvedbo najrazličnejših dogodkov. Poleg konferenc, seminarjev in kongresov lahko v njej organizirate tudi koncert, ples, različne predstave, družabne in svečane dogodke. Dvorana je opremljena z dvanajstimi fiksnimi kabinami za tolmačenje in s slušno (indukcijsko) zanko.
Dvorane

Dvorana Splendens

Kongresni center
Kapaciteta: 240
Velikost: 292 m2

Nahaja se v pritličju kongresnega centra, ima čudovit pogled na Park Brdo in izhod na odprto teraso. Prostor je primeren tako za izvedbo različnih poslovnih dogodkov kot tudi za različne svečane dogodke s pogostitvijo.
Dvorane

Dvorana Heros

Kongresni center
Kapaciteta: 180
Velikost: 272 m2

Dvorana Heros se nahaja v kletni etaži Kongresnega centra Brdo in ima izhod na manjšo pokrito teraso.  Dvorano je s predelnimi stenami možno razdeliti v dve, tri ali štiri manjše dvorane. Zaradi možnosti razdelitve v več manjših prostorov je zelo primerna za delo v skupinah znotraj večjih dogodkov. Predeljena (zmanjšana) je idealna tudi za dogodke z manjšim številom udeležencev.
Dvorane

Steklena dvorana

Kongresni center
Steklena dvorana 1: 48 oseb
Steklena dvorana 2: 10 oseb
Steklena dvorana 3: 48 oseb
Steklena dvorana 4: 72 oseb

Pritlična dvorana z obilo dnevne svetlobe ponuja čudovit pogled na naravo Parka Brdo. Z vmesnimi pregradnimi stenami jo je mogoče prilagoditi za različno velika srečanja, prav zato pa je zelo primerna tudi za delo v skupinah znotraj večjih dogodkov. Predeljena je idealna za dogodke z manjšim številom udeležencev.
Dvorane

Avla

Kongresni center
Velikost: 360 m2

Svetla in prostorna avla se nahaja ob vhodu v kongresni center. Služi kot razstavni prostor, prav tako pa je primerna za različne sprejeme in pogostitve. V avli so: registracijski pult – recepcija, 92” video wall ter 4 ekrani, namenjeni usmerjanju gostov ali predstavitvi drugih vsebin.
Dvorane

Sejne sobe

Kongresni center
Velikost: 25 m2
Kapaciteta: 10 oseb

V prvem nadstropju Kongresnega centra Brdo je pet steklenih delovnih sejnih sob s čudovitim pogledom na Park Brdo. Primerne so za sestanke do 10 oseb oziroma za delo v skupinah. V prvem nadstropju je tudi prostorna terasa.

Dogodki v Vili Bled

Vila Bled
Vila Bled je odlična izbira za manjši poslovni dogodek. Tik ob jezeru in odmaknjena od turističnega vrveža, v zavetju urejenega parka in z razgledi na Blejski otok ter Triglav v ozadju, Vila Bled nudi ustvarjalni mir in daje občutek zasebnosti.

Enodnevni poslovni dogodki

Vila Bled
V Vili Bled so na voljo večnamenska Koncertna dvorana (do 80 oseb), Konferenčni salon (do 12 oseb) in Salon Predsedniške suite (do 8 oseb). V neposredni bližini vile se nahaja Belvedere, ekskluzivna lokacija, ki vam zagotavlja popolno zasebnost.

Prostori za pogostitev

Vila Bled
Na posestvu Vile Bled so na voljo številne lokacije, primerne za organizacijo gala prireditev, raznih praznovanj ali sproščenih poslovnih srečanj.

Dvorana

Vila Bled
→ do 300 oseb za strežen obrok
→ do 300 oseb za pogostitev v obliki sedečega hladno-toplega bifeja
→ bife v preddverju: približno 550 oseb za stoječi sprejem

Terasa

Vila Bled
→ do 120 oseb za pogostitev v obliki sedečega hladno-toplega bifeja
→ do 200 oseb za stoječi sprejem

Park

Vila Bled
→ do 10 oseb za strežen obrok

Paviljon Belvedere

Vila Bled
→ do 50 oseb za pogostitev v obliki sedečega hladno-toplega bifeja
→ do 100 oseb za stoječi sprejem
Doživetja

Vožnja s kočijo

Brdo
Po Parku Brdo vas zapeljemo z elegantno kočijo, na kateri se boste počutili kot naši visoki gosti, ki pridejo na protokolarni obisk. Naše kočije so zgodovinske vrednosti in naenkrat sprejmejo do pet odraslih potnikov.
Doživetja

Doživetja s konji

Brdo
Na Brdu domuje 12 lipicancev. Ti plemeniti konji so znani po svoji eleganci, poslušnosti, vzdržljivosti in moči.
Osvojite njihov svet skozi naše programe konjeništva.
Doživetja

Opazovanje divjadi

Brdo
V zaprtem delu Posestva Brdo organiziramo tako individualne kot tudi skupinske izlete, na katerih opazujemo in fotografiramo divjad.
Poroke

Poroke na Gradu Strmol

Grad Strmol
V skrivnostno tančico odet Grad Strmol sodi med najlepše poročne lokacije v Sloveniji in je prava izbira za idilično poroko, odmaknjeno od vsakdanjega vrveža. Udobje nekdanjega plemiškega bivališča je kot naročeno za butične poročne obrede in nepozabna slavja.
Poroke Kulinarika

Poročna kulinarika

Brdo
JGZ Brdo slovi po nadvse privlačni kulinarični ponudbi, ki jo z veliko skrbnosti pripravlja skupina vrhunskih kuharjev.
Kulinarika

Kulinarika Brdo

Brdo· Elegans hotel Brdo
Naše kulinarično ustvarjanje narekujejo spoštovanje tradicije, sezonskost, lokalne sestavine ter ljubezen do dobre hrane.

Igrišče in vadišče

Golf Brdo
Kratko, naravno in Pitch & Putt igrišče Golf Brdo sestavlja 9 lukenj.
Vadišče sestavljajo:
vadišče za vadbo dolgih udarcev (Driving Range),
vadišče za vadbo bližanja na zelenici (Putting Green),
vadišče za vadbo kratkih udarcev na zelenico in udarcev iz peščene ovire (Chipping Green).

O Gradu Brdo

Grad Brdo, prvi renesančni dvorec na Kranjskem, je pred kratkim praznoval pol tisočletja obstoja. V tem dolgem obdobju se je v njem spisala bogata zgodovina.

Zgodovina Gradu Strmol

Strmol· Grad Strmol
Grad Strmol je bil leta 2004 razglašen za kulturni spomenik državnega pomena. Z namenom ohranjanja kulturne dediščine je bil v obdobju 2010–2012 v celoti obnovljen.
Poroke

Poročno in drugo fotografiranje

Brdo
Fotografiranje na Posestvu Brdo je omogočeno tudi parom, ki na Brdu nimajo poročnega obreda ali slavja. Fotografiranje je možno tudi za družine.
Doživetja

Vodeni ogledi Gradu Strmol

Strmol· Grad Strmol
Pravljična lega nad zasanjanim jezercem, izbrane zgodbe o gospodarjih enega najstarejših in najbolj ohranjenih gradov na Slovenskem ter neprecenljivost ohranjene notranje opreme premožnega predvojnega lastnika naredijo izjemen vtis.
Doživetja

Letna vstopnica za Park Brdo

Brdo
Vsak letni čas razodene drug čarobni obraz Parka Brdo. Zagotovite si letno vstopnico in obiščite park pogosteje. Velja 365 dni od nakupa.

Cenik Golfa Brdo

Golf Brdo
Ponudba za individualno igro in skupine.

Akademija Golfa

Golf Brdo
Golf Brdo spada med ugodnejše in uspešnejše izobraževalne centre v Sloveniji.

Turnirji Golf Brdo

Golf Brdo
Tudi v sezoni 2022 bomo organizirali in gostili golfske turnirje, ki jih bomo popestrili s kulinarično in dodatno ponudbo Posestva Brdo.

Bonton v Parku Brdo

Park Brdo
Obiskovalce Parka Brdo vljudno naprošamo, da s svojim vedenjem pripomorejo k varovanju parka in da se držijo bontona v Parku Brdo.

Vodeni ogledi Parka Brdo

Park Brdo
Spoznajte Posestvo Brdo na ogledu z vodičem, ki vam bo predstavil bogato zgodovino in zanimivosti Parka Brdo.

Pedagoški programi

Park Brdo
Za naše najmlajše smo pripravili vrsto programov, s katerimi jih popeljemo v zgodovinsko, kulturno in naravno izjemno bogato okolje Brda pri Kranju

Zemljevid Parka Brdo

Park Brdo
Na sproščujočem sprehodu po parku lahko občudujete bogato floro in favno ter spoznate mnoge znamenitosti, kot so Grad Brdo, nekdanja grajska pristava, stara oranžerija, tipični slovenski čebelnjak in s slamo kriti kozolci toplarji.
Objekti

Vila Bled

Bled
Vila Bled leži v mirnem predelu slovenskega alpskega bisera, Bleda, tik ob obali Blejskega jezera. Obdana je z veličastnim parkom.

Bled

Bled· Vila Bled
Bled je čaroben, kadarkoli ga obiščete. Če pa tu prespite, se vam jezero, ki je ob večerih nadvse romantično, zjutraj pa povsem spokojno, vtisne globoko v spomin.

Aktivnosti v okolici

Strmol
Preverite aktivnosti in dogajanje v okolici Posestva Strmol.

Aktivnosti v okolici

Bled
Aktivnosti v kraju Bled in njegovi okolici.

Aktivnosti v okolici

Strunjan
Osvežite se z vrsto aktivnosti na morju ali raziskujte zaledje na kolesu, peš ali na konju.

Aktivnosti v okolici

Brdo
Gorenjska regija se nahaja na severozahodnem delu Slovenije. Obiskovalcem ponuja čudovito naravno in kulturno dediščino.
Posebne ponudbe

Romantični paket Vile Bled

Bled· Vila Bled
Povabite svojo boljšo polovico na romantičen oddih v šarmantno Vilo Bled.

Natura 2000

Posebne ponudbe

Doživite Posestvo Brdo

Nočitve, aktivnosti in doživetja na Posestvu Brdo.
Posebne ponudbe

Doživetje Vile Bled

Bled
Doživetje Vile Bled z najlepšim razgledom na Blejski otok.
Darilni boni

Podari doživetje

Brdo
IZBOR DOŽIVETIJ
Poslovni dogodki Dvorane

Dvorana Elegans

Elegans hotel Brdo
Elegans hotel Brdo v 1. nadstropju ponuja dvorano, ki sprejme do 65 oseb. Z izhodom na teraso in pogledom na park je ekskluziven prostor za kongresna srečanja.
Poslovni dogodki

Poslovni dogodki na Posestvu Strmol

Strmol· Grad Strmol
Starodavno posestvo, zleknjeno ob vznožje Kamniško-Savinjskih Alp, z impresivno podobo grajskega kompleksa predstavlja edinstveno lokacijo za organizacijo manjših dogodkov. Tako lahko dostopno po drugi strani ponuja visoko stopnjo zasebnosti.
Objekti Nastanitve

Koča 5. jezero

Brdo
Edinstvena koča pri petem jezeru
v zaprtem delu Posestva Brdo.
Poslovni dogodki Dvorane

Sejna soba

Brdo· Elegans hotel Brdo
Sejna soba v Elegans hotelu Brdo za izvedbo manjših srečanj.
Poslovni dogodki

Rdeči salon

Grad Strmol
Kapaciteta: 16 oseb, skupna miza
Velikost: 43 m2
Pritličen salon je primeren za izvedbo kolegija, delovne skupine, razgovora, teambuildinga, v povezavi z zunanjo kamnito teraso tudi za krajši stoječi sprejem.
Poslovni dogodki

Radov salon

Grad Strmol
Kapaciteta: 4 osebe, skupna miza
Velikost: 46 m2
Razkošen salon v najvišji grajski etaži (ob Zlatem salonu) je primeren za krajši razgovor ali sestanek.
Poslovni dogodki

Knjižnica

Grad Strmol
Kapaciteta: 6 oseb, skupna miza
Velikost: 40 m2
Svetel prostor v prvem nadstropju severnega grajskega trakta je primeren za krajši razgovor ali sestanek. Ob njem je manjša kamnita terasa.

Hribarjeva dvorana

Grad Strmol
Kapaciteta: 50 oseb, kino
Velikost: 82 m2
Največji notranji prostor za organizacijo dogodka na Posestvu Strmol. Z izbrano postavitvijo je primeren za organizacijo seminarja, delavnice, predstavitve, teambuildinga, sestanka ali delovne skupine.
Poslovni dogodki

Grajska terasa

Grad Strmol
→ do 40 oseb za stoječ sprejem
→ do 40 oseb za strežen obrok
Poslovni dogodki

Kozolec

Grad Strmol
→ do 50 oseb za stoječ sprejem
Prostori za pogostitev

Glavna grajska jedilnica

Grad Strmol
→ do 16 oseb za strežen obrok
Prostori za pogostitev

Klavirski salon

Grad Strmol
→ do 4 osebe za strežen obrok
Prostori za pogostitev

Viteška dvorana

Grad Strmol
→ do 26 oseb za strežen obrok
Poslovni dogodki

Zlati salon

Grad Strmol
→ 25 oseb, kino ali sprejem
Prostori za pogostitev

Vinska klet

Grad Strmol
→ do 10 oseb za strežen obrok
Prostori za pogostitev

Grajska terasa

Grad Strmol
→ do 40 oseb za stoječ sprejem
→ do 40 oseb za strežen obrok
Poslovni dogodki

Kozolec

Grad Strmol
Kapaciteta: 40 oseb
Velikost:
Ambient kozolca toplarja s pogledom na veličasten grad navduši udeležence teambuildinga, krajše predstavitve ali stoječega sprejema s pogostitvijo.
Poroke

Poročno in drugo fotografiranje

Strmol· Grad Strmol
Posestvo Strmol velja za eno najbolj priljubljenih lokacij za poročno in drugo fotografiranje.
Poroke

Od zaroke do poroke

Strmol· Grad Strmol
Izberita Grad Strmol z razkošno notranjostjo in pravljično okolico za:
→ romantično zaroko,
→ pripravo na poroko,
→ nepozabno poroko,
→ intimno poročno slavje,
→ poročno fotografiranje,
→ »kraljevsko« poročno noč,
→ poročni brunch,
→ obnovitev poročnih zaobljub,
→ praznovanje obletnice poroke.
Dogajanje

Poletje na Gradu Strmol

Strmol· Grad Strmol
Za nami so nepozabna doživetja na grajski terasi.

Nadgradnja igre na igrišču Golf Brdo

Z željo po nadgradnji igre na igrišču Golfa Brdo z manjšo reorganizacijo odslej naprej omogočamo celovito igro na 9 luknjah.

KULINARIČNI DOGODEK

S kuharsko reprezentanco.

KULINARIKA IN VINO

Praznična kulinarika

December na Brdu bo v znamenju dobre kulinarike in vina. Pridružite se nam.

SNEŽNA SOBA

Obiščite prvo snežno sobo v Sloveniji.

Poslovna kosila in večerje

Nudimo idealno okolje za visoko
profesionalne in kreativne sestanke.

OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO

Ljubezen do svoje zelene okolice radi delimo z drugimi, ki cenijo trajnostno ravnanje in razvoj.
Hvala, ker ste del naše zelene zgodbe.
Razpisana sta dva termina za obstoječe imetnike darilnega bona.

SAVNA RITUALI

ELEGANS AROMA MASAŽA

Za vas smo pripravili ponudbo razkošne masaže, ki velja vse do 20. 12. 2023.

Koledar dogodkov

INFORMACIJE O KORONAUKREPIH

Vaše zdravje je naša prioriteta.

Vaše počutje je naša prednostna naloga, zato Vam v času epidemije nudimo koristne informacije in priporočila za brezskrbno preživljanje dopusta. Obenem Vam svetujemo, da redno spremljate novosti v zvezi s trenutno situacijo in dosledno upoštevate varnostne smernice na aktualnih spletnih straneh.

V Sloveniji je od 15. junija 2021 razglašen konec epidemije, kljub ugodnejši epidemiološki sliki pa določeni ukrepi še vedno ostajajo v veljavi:

Pogoj PCT morajo izpolnjevati tako ponudniki kot gostje:

 • znotraj gostinskih objektov,
 • v vseh turističnih namestitvah (hotelih, apartmajih, vilah),
 • na vseh kulturnih in športnih prireditvah,
 • na javnih shodih in dogodkih z nad 100 udeleženci,
 • pri kongresni dejavnosti.

 

Pogoj PCT ni obvezen za otroke do 18. leta starosti (v primeru kulturne ali športne prireditve za otroke do 15. leta starosti), ki so v spremstvu ožjih družinskih članov ali skrbnikov.

 • Nošenje zaščitne maske ob izpolnjevanju pogojev PCT ni več obvezno za:
 • goste znotraj gostinskih lokalov,
 • goste v nastanitvenih obratih,
 • udeležence kongresnih srečanj v notranjih prostorih,
 • obiskovalce kulturnih prireditev ter
 • gledalce na športnih dogodkih.

 

V ostalih primerih je uporaba zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih še vedno obvezna. Na prostem je treba upoštevati medosebno razdaljo 1,5 metra. V kolikor to ni mogoče, je obvezna uporaba zaščitne maske.

 

Omogočena je polna zasedenost kapacitet za:

 • kulturne prireditve,
 • športne dogodke,
 • kongresne dejavnosti.

 

ENOTNI POGOJI VSTOPA ZA POTNIKE

Vstop v Slovenijo je brez napotitve v karanteno dovoljen osebi, ki predloži enega od naslednjih dokumentov:

 • negativen rezultat PCR na COVID-19, ki ni starejši od 72 ur od dneva odvzema brisa,
 • negativen rezultat testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
 • potrdilo o prebolelosti – dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od 6 mesecev, ali potrdilo zdravnika o prebolelem COVID-19, ki od začetka simptomov ni minilo več kot 6 mesecev.
 • potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim se dokazuje, da je preteklo od prejema:
  – drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,
  – drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,
  – prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
  – prvega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
  – prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
  – drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni,
  – drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali
  – drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.
 • Evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali fizični obliki, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
 • digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali fizični obliki, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pistojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku.

 

10-DNEVNA KARANTENA

Če oseba ne predloži nobenega od navedenih dokumentov, je zanjo obvezna 10-dnevna karantena. Če gre za tujega državljana brez stalnega prebivališča v Sloveniji, se ga napoti v 10-dnevno karanteno le pod pogojem, da ima zagotovljen prostor prestajanja karantene. V nasprotnem primeru se mu vstop v Slovenijo prepove.
Prestajanje karantene pod nobenim pogojem ni mogoče v turističnih nastanitvah.

 

PREVENTIVNI UKREPI SO ODLOČILNEGA POMENA.

K uspešni zajezitvi širjenja bolezni pripomore odgovorno vedenje do sebe in drugih, kar pomeni, da dosledno izvajamo sledeče preventivne ukrepe:

 • omejeno gibanje in zadrževanje gostov na recepciji,
 • ohranjanje varnostne razdalje na prostoru okrog recepcije,
 • dostopnost zaščitnih mask, razkužil in rokavic,
 • razpoložljivost sredstev za razkuževanje rok pri vhodu v objekt ali v preddverju,
 • obvezna uporaba zaščitne maske znotraj gostilniških obratov,
 • razpored miz, ki omogočajo varno razdaljo med gosti,
 • razkuževanje miz, jedilnih listov, cenikov in vseh ostalih predmetov na mizi ter zamenjava pogrinjka za vsakim gostom,
 • dostopnost informacij za goste o novih postopkih čiščenja sob in zamenjavi posteljnine,
 • dostopnost priporočil za pravilno umivanje rok na javnih straniščih,
 • priprava dvoran in prostorov za kongrese v skladu z aktualnimi priporočili za javno zdravje z dvometrsko razdaljo med stoli,
 • največje število udeležencev v skladu z odločitvijo nacionalnega štaba.

 

Ekipa Brdo Vam želi varno, zdravo in prijetno letovanje.

Play Video
Play Video about Vila Tartini - Nočitve na slovenski obali
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video