OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO

Ljubezen do svoje zelene okolice radi delimo z drugimi, ki cenijo trajnostno ravnanje in razvoj.
Hvala, ker ste del naše zelene zgodbe.

V JGZ Brdo smo usmerjeni v trajnostni razvoj družbenega in naravnega okolja, saj
verjamemo v sožitje človeka in narave. Ponosni smo na našo neokrnjeno naravo in bogato
kulturno dediščino, ki ju aktivno ohranjamo. Z odgovornim poslovanjem na številnih
področjih sledimo smernicam trajnostnega razvoja – od mobilnosti do gastronomije.

Zaradi prizadevanj, da bi na vseh področjih delovali zeleno, smo za Elegans hotel Brdo, Kongresni center Brdo, Grad Strmol in Vilo Bled pridobili mednarodno priznan certifikat Zeleni ključ (Green Key), se priključili Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili še certifikat Slovenia Green Accommodation. 

TRAJNOSTNI RAZVOJ

Na vseh protokolarnih lokacijah, ki jih uporablja JGZ Brdo, sledimo evropskim in nacionalnim smernicam in ciljem trajnostnega razvoja. Skrbimo za smotrno ravnanje z viri in zmanjšanje vpliva našega poslovanja na okolje.

OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si
Elegans hotel Brdo
OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si
Kongresni center Brdo
OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si
Grad Strmol
OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si
Vila Bled

ZELENI UKREPI

ZMANJŠEVANJE OKOLJSKEGA VPLIVA

V Elegans hotelu Brdo, Vili Bled in Gradu Strmol si prizadevamo za učinkovito rabo energije, izkoriščanje obnovljivih virov ter zmanjševanje porabe vode in izobraževanje zaposlenih, gostov in obiskovalcev o njeni učinkoviti rabi. Negativni vpliv na okolje zmanjšujemo s strogim ločevanjem odpadkov. V nastanitvenih obratih uporabljamo in uvajamo varčne pipe, po katerih teče pitna voda, in goste spodbujamo, da jo tudi pijejo. Veliko vode prihranimo tudi pri menjavi posteljnega perila in brisač, saj jih v času bivanja zamenjamo zgolj na željo gostov. Uvajamo sodobne, ekološke in okolju prijazne tehnične naprave in LED razsvetljavo. V nastanitvenih obratih uporabljamo kartice za vklop/izklop elektrike v sobi. Smo člani skupnosti Eko iniciativa in z nabavo okoljsko manj obremenjujočega toaletnega materiala pripomoremo k zmanjševanju količine odpadne embalaže. Uporabljamo čistila in detergente, ki so okolju prijaznejši.  

Gostom omogočamo mobilnost s čim manjšim ogljičnim odtisom, saj se za hotelom nahaja parkirišče, kjer so na voljo polnilne postaje za električne avtomobile. Pohvalimo se lahko tudi s prvo električno kolesarnico na Gorenjskem, kjer si gosti lahko izposodijo električna kolesa, ki se polnijo z energijo, proizvedeno s sončnimi paneli na strehi kolesarnice.

SKRB ZA NARAVO

Posestvo Brdo zaradi vrstne in habitatne pestrosti sodi v območje Natura 2000. V sklopu posestva se nahaja tudi gozd, razglašen za območje s posebnim namenom. V JGZ Brdo strogo sledimo zaščiti in ohranitvenim ukrepom teh območij. Aktivno sodelujemo pri vzpostavitvi in vzdrževanju opraševalcem prijaznih zelenih površin. Sodelujemo pri izkoreninjanju invazivnih vrst, ki ogrožajo lokalne vrste. Na vrtovih in drugih zunanjih površinah sadimo in vzdržujemo avtohtone vrste. Zagotavljamo ugodne pogoje za lokalne živalske vrste in skrbimo za zaščito njihovih življenjskih prostorov. Skrbimo za aktivno zaščito lokalne biotske raznovrstnosti z zmanjševanjem hrupa, saj uporabljamo baterijske kosilnice. Z ukrepi aktivno podpiramo lokalne rastlinske in živalske vrste. S plačilom vstopnine za Park Brdo vsi obiskovalci prispevajo k izvajanju ukrepov za zaščito redkih živalskih in rastlinskih vrst, ki živijo na posestvu.

POVEZOVANJE Z LOKALNO SKUPNOSTJO

Na Brdu stremimo k nakupu živil, izdelkov in storitev, ki so proizvedene lokalno. S tem podpiramo lokalno gospodarstvo in zagotavljamo delovna mesta. Manj potrebnega transporta pomeni manj emisij in manj stroškov prevoza. Prepričani smo, da skozi spoznavanje lokalne hrane, identitete in dediščine bogatimo izkušnjo gostov in razvijamo dodano vrednost domačih produktov. Hišne in lokalne sestavine vpletamo v ustvarjanje jedilnikov in sledimo vodilu: lokalno, sezonsko, kakovostno, domače.

STREMENJE K RAZVOJU DRUŽBENE SKUPNOSTI

Predani smo ustvarjanju zdrave in trajnostne družbe, v kateri se sodelavci razvijajo in uresničujejo svoje potenciale. Družbena odgovornost je integrirana v vse ravni organizacije in je del organizacijske kulture. Stremimo k razvoju družbene skupnosti (zaposlujemo ljudi iz lokalnega okolja, sodelujemo z lokalnimi dobavitelji, podpiramo lokalne skupnosti itd.) in pri razvoju produktov izhajamo iz lokalnega okolja, tradicije in zgodovine. Naše poslanstvo je skrb za dobro počutje in zdravje gostov ter zaposlenih, zato spodbujamo zdrav življenjski slog.

ZELENA DOŽIVETJA

Posestva v sklopu JGZ Brdo omogočajo doživetja v naravi, kot je na primer piknik košarica, polna dobrot lokalnih pridelovalcev, ki vključuje najem električnega vozila, s katerim lahko gostje raziskujejo vse kotičke Parka Brdo. Zelo priljubljeno je tudi opazovanje divjadi in ptic na posestvu. Zahvaljujoč več kot 500-letnemu neprekinjenemu razvoju danes posestvo predstavlja izjemno učilnico zgodovine, kulture, arhitekture in narave. V zaprtem delu Posestva Brdo so organizirani tako individualni kot tudi skupinski izleti, na katerih imajo gostje možnost opazovati in fotografirati divjad in ptice. Za vse ljubitelje športa pa je na voljo doživetje vožnje s kolesom ob brdskih jezerih. Na posestvu se nahaja 11 jezer, številne stezice in mostički v objemu mogočnih Alp, ki ustvarjajo neponovljivo kuliso.

Piknik košarico je možno rezervirati tudi na obronkih zelenih površin Gradu Strmol, tik ob jezeru. V Vili Bled lahko gostje izberejo posebno piknik doživetje s čolnom po Blejskem jezeru.

KULTURA IN NATURA 2000

Posestvo Brdo je razglašeno za kulturni spomenik državnega pomena in za naravno vrednoto državnega pomena. Prav zaradi svoje habitatne pestrosti je imenovano za gozd s posebnim namenom, ekološko pomembno območje in varovano območje Natura 2000 – naravovarstveno omrežje Evropske unije in eno največjih svetovnih varstvenih območij.

Tudi Grad Strmol je bil leta 2004 razglašen za kulturni spomenik državnega pomena. Z namenom ohranjanja kulturne dediščine je bil v obdobju 2010–2012 v celoti obnovljen.

Z velikim parkom obdana Vila Bled na obali jezera je ena najprivlačnejših kulturnih znamenitosti Bleda. Zaradi bogate zgodovine, posebej zanimive z vidika arhitekturne in likovne umetnosti, sodi med pomembnejše kulturnozgodovinske spomenike v Sloveniji.

Zaposlene v JGZ Brdo navdihuje narava, zato je domiselno vključena v vse produkte in storitve.

Hvala, ker nas podpirate pri naših prizadevanjih za ohranjanje okolja.

OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si
OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si
OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si
OKOLJU IN DRUŽBI PRIJAZNO POSESTVO - Brdo.si

Koledar dogodkov

INFORMACIJE O KORONAUKREPIH

Vaše zdravje je naša prioriteta.

Vaše počutje je naša prednostna naloga, zato Vam v času epidemije nudimo koristne informacije in priporočila za brezskrbno preživljanje dopusta. Obenem Vam svetujemo, da redno spremljate novosti v zvezi s trenutno situacijo in dosledno upoštevate varnostne smernice na aktualnih spletnih straneh.

V Sloveniji je od 15. junija 2021 razglašen konec epidemije, kljub ugodnejši epidemiološki sliki pa določeni ukrepi še vedno ostajajo v veljavi:

Pogoj PCT morajo izpolnjevati tako ponudniki kot gostje:

 • znotraj gostinskih objektov,
 • v vseh turističnih namestitvah (hotelih, apartmajih, vilah),
 • na vseh kulturnih in športnih prireditvah,
 • na javnih shodih in dogodkih z nad 100 udeleženci,
 • pri kongresni dejavnosti.

 

Pogoj PCT ni obvezen za otroke do 18. leta starosti (v primeru kulturne ali športne prireditve za otroke do 15. leta starosti), ki so v spremstvu ožjih družinskih članov ali skrbnikov.

 • Nošenje zaščitne maske ob izpolnjevanju pogojev PCT ni več obvezno za:
 • goste znotraj gostinskih lokalov,
 • goste v nastanitvenih obratih,
 • udeležence kongresnih srečanj v notranjih prostorih,
 • obiskovalce kulturnih prireditev ter
 • gledalce na športnih dogodkih.

 

V ostalih primerih je uporaba zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih še vedno obvezna. Na prostem je treba upoštevati medosebno razdaljo 1,5 metra. V kolikor to ni mogoče, je obvezna uporaba zaščitne maske.

 

Omogočena je polna zasedenost kapacitet za:

 • kulturne prireditve,
 • športne dogodke,
 • kongresne dejavnosti.

 

ENOTNI POGOJI VSTOPA ZA POTNIKE

Vstop v Slovenijo je brez napotitve v karanteno dovoljen osebi, ki predloži enega od naslednjih dokumentov:

 • negativen rezultat PCR na COVID-19, ki ni starejši od 72 ur od dneva odvzema brisa,
 • negativen rezultat testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
 • potrdilo o prebolelosti – dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od 6 mesecev, ali potrdilo zdravnika o prebolelem COVID-19, ki od začetka simptomov ni minilo več kot 6 mesecev.
 • potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim se dokazuje, da je preteklo od prejema:
  – drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,
  – drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,
  – prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
  – prvega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
  – prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
  – drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni,
  – drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali
  – drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.
 • Evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali fizični obliki, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
 • digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali fizični obliki, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pistojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku.

 

10-DNEVNA KARANTENA

Če oseba ne predloži nobenega od navedenih dokumentov, je zanjo obvezna 10-dnevna karantena. Če gre za tujega državljana brez stalnega prebivališča v Sloveniji, se ga napoti v 10-dnevno karanteno le pod pogojem, da ima zagotovljen prostor prestajanja karantene. V nasprotnem primeru se mu vstop v Slovenijo prepove.
Prestajanje karantene pod nobenim pogojem ni mogoče v turističnih nastanitvah.

 

PREVENTIVNI UKREPI SO ODLOČILNEGA POMENA.

K uspešni zajezitvi širjenja bolezni pripomore odgovorno vedenje do sebe in drugih, kar pomeni, da dosledno izvajamo sledeče preventivne ukrepe:

 • omejeno gibanje in zadrževanje gostov na recepciji,
 • ohranjanje varnostne razdalje na prostoru okrog recepcije,
 • dostopnost zaščitnih mask, razkužil in rokavic,
 • razpoložljivost sredstev za razkuževanje rok pri vhodu v objekt ali v preddverju,
 • obvezna uporaba zaščitne maske znotraj gostilniških obratov,
 • razpored miz, ki omogočajo varno razdaljo med gosti,
 • razkuževanje miz, jedilnih listov, cenikov in vseh ostalih predmetov na mizi ter zamenjava pogrinjka za vsakim gostom,
 • dostopnost informacij za goste o novih postopkih čiščenja sob in zamenjavi posteljnine,
 • dostopnost priporočil za pravilno umivanje rok na javnih straniščih,
 • priprava dvoran in prostorov za kongrese v skladu z aktualnimi priporočili za javno zdravje z dvometrsko razdaljo med stoli,
 • največje število udeležencev v skladu z odločitvijo nacionalnega štaba.

 

Ekipa Brdo Vam želi varno, zdravo in prijetno letovanje.

Play Video
Play Video about Vila Tartini - Nočitve na slovenski obali
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video