KAKO DO NAS

POSESTVO BRDO

Posestvo Brdo pri Kranju se nahaja tik ob naselju Predoslje, v bližini gorenjske avtoceste.

→ Če prihajate z avtoceste iz smeri Jesenic, uporabite izvoz Kranj – Zahod. Nato zavijte proti Kokrici in sledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 2 km pripeljale do Posestva Brdo.

→ Če prihajate po avtocesti iz smeri Ljubljana, uporabite izvoz Kranj – Vzhod in prav tako sledite rjavim tablam Grad Brdo, ki vas bodo po približno 8 km pripeljale do Posestva Brdo. Posestvo Brdo je od Ljubljane oddaljeno približno 30 km.

→ Iz smeri letališča Jožeta Pučnika vam svetujemo pot proti Kranju, kjer sledite usmerjevalnim znakom za Predoslje, nato pa rjavim tablam za Grad Brdo. Letališče je od Posestva Brdo oddaljeno približno 10 km.

→ Če k nam prihajate z avtobusom, priporočamo progo 5. Izstopite na začetku vasi Predoslje,
ki je od vstopa na Posestvo Brdo oddaljena približno 600 m.

Na Posestvu Brdo je na voljo veliko brezplačno parkirišče.

RECEPCIJA PARKA BRDO

Predoslje 39, 4000 Kranj

T: 00 386 (0)4 260 12 00
E: park@brdo.si 

POSESTVO STRMOL

Grad Strmol leži na obronkih Dvorjanskega hriba v bližini Cerkelj na Gorenjskem.

→ Če izberete izvoz Vodice, pot nadaljujete do regionalne ceste in tam zavijete desno. Peljete se do semaforiziranega križišča, zavijete levo in nadaljujete pot do krožišča v vasi Spodnji Brnik. Izberete izvoz za Cerklje (tudi tabla za Grad Strmol) in pot nadaljujete do Cerkelj na Gorenjskem v smeri proti smučišču Krvavec. Nadaljujete po prednostni cesti (strog levi ovinek) v smeri proti Češnjevku (v križišču je tabla za Grad Strmol). Tik za avtobusno postajo je na desni odcep za vas Dvorje – vi nadaljujete naravnost do Gradu Strmol.

→ Če izberete izvoz Brnik, nadaljujete pot do glavne ceste Kranj–Brnik, zavijete desno in mimo letališča nadaljujete pot do prve ceste na levi (proti Cerkljam). Peljete se skozi vas in v križišču zavijete levo proti Cerkljam. Nadaljujete v smeri proti smučišču Krvavec. V Y križišču zavijete levo proti Gradu Strmol. V naslednjem križišču, kjer glavna cesta zavije levo, pot nadaljujete naravnost mimo avtobusnega postajališča. Po ozki asfaltirani cesti boste
prispeli na Posestvo Strmol.

→ Če izberete izvoz Kranj – vzhod, zavijete desno proti Šenčurju. V prvem krožišču zapeljete v tretji izvoz (Šenčur center) in pot nadaljujete do T križišča pri cerkvi oz. Mercatorju. Zavijete levo. Po približno 400 m pridete do neizrazitega Y križišča, kjer zapustite glavno cesto in zavijete desno. Po približno 3,5 km pridete do T križišča, v njem zavijete levo, cesta pa vas pripelje do naselja Trata. Ko prispete do glavne ceste, v križišču zavijete desno proti Cerkljam. Kmalu boste na levi strani na manjši vzpetini zagledali Grad Strmol. Ko pridete do križišča, kjer glavna cesta zavija ostro desno proti Cerkljam, vi zavijete levo in pot nadaljujete po ozki asfaltirani cesti do Posestva Strmol.

Na Posestvu Strmol je na voljo brezplačno parkirišče.

POSESTVO STRMOL

Dvorje 3, 4207 Cerklje na Gorenjskem

T: 00 386 (0)4 260 15 99 (grad)
T: 00 386 (0)4 202 59 18 (kavarna)

E: grad-strmol@brdo.si

VILA BLED

Vila Bled se nahaja na južni strani Blejskega jezera ob glavni cesti Bled–Bohinj.

→ Če prihajate k nam iz smeri Jesenic po avtocesti, uporabite izvoz št. 3, Bled, v krožišču zavijete na 2. izvozu, nato se držite prednostne ceste mimo centra Bleda in do južne strani jezera, kjer po 5 km zavijete desno.

→ Če prihajate k nam iz smeri Kranja po avtocesti, uporabite izvoz št. 3, Bled, v krožišču zavijete na 2. izvozu, nato se držite prednostne ceste mimo centra Bleda in do južne strani jezera, kjer po 5 km zavijete desno.

→ Če prihajate iz smeri Bohinja, od označitvene table za Bled nadaljujete po prednostni cesti in po 550 m zavijete levo.

→ Če prihajate iz smeri Gorij, se držite prednostne ceste do krožišča, kjer izberete prvi izvoz. Nato vozite po prednostni cesti 2 km in zavijete desno.

→ Če prihajate iz smeri Lesc, na semaforju zavijete levo, ko prispete na Bled v krožišče, izberete 2. izvoz.
Nato sledite prednostni cesti in po 2 km zavijete desno.

Železniška postaja Bled je od vile oddaljena 2,1 km, medkrajevno avtobusno postajališče 2,6 km in lokalno avtobusno postajališče Bled Mlino 350 m.

Na posestvu Vile Bled je na voljo brezplačno parkirišče.

VILA BLED

Cesta svobode 18, 4260 Bled

T: 00 386 (0)4 575 37 10

E: vila-bled@brdo.si

VILA TARTINI

Vila Tartini se nahaja v Krajinskem parku Strunjan, tik ob robu obale.

→ Če prihajate z avtoceste iz smeri Kopra, sledite oznakam za Piran in v krožišču v Strunjanu izberete prvi izvoz, nadaljujete naravnost in v prvem križišču zavijete levo do glavnega strunjanskega parkirišča, kjer naletite na oznako “dovoljeno za intervencijska vozila, invalide, dostavo in Vilo Tartini”. Od tam zapeljete do plažnega bara in zavijete desno.

→ Če prihajate iz smeri Portoroža, sledite oznakam za Strunjan, v krožišču izberete tretji izvoz in se zapeljete naravnost do glavnega strunjanskega parkirišča, kjer naletite na oznako “dovoljeno za intervencijska vozila, invalide, dostavo in Vilo Tartini”.
Od tam zapeljete do plažnega bara in zavijete desno.

→ Če k nam prihajate z avtobusom iz Pirana ali Portoroža, priporočamo progo 1.1.2., kjer izstopite na glavnem strunjanskem parkirišču, ki je od vstopa na posestvo Vile Tartini oddaljeno približno 500 m. Če vstopate na avtobus, v Kopru izberite avtobus Arriva, ki vas bo pripeljal do strunjanskega krožišča. Tam prestopite na lokalni avtobus 1.1.2.,
ta vas bo pripeljal na glavno strunjansko parkirišče, ki je od vstopa na posestvo Vile Tartini oddaljeno približno 500 m.

Ko prispete pred glavna vrata vile, pokličite na 030 484 530, da vam jih odpremo.
Na posestvu Vile Tartini je na voljo brezplačno parkirišče.

VILA TARTINI

Strunjan 149, 6320 Portorož

T: 00 386 (0)30 484 530

E: vila-tartini@brdo.si