Tomaž Kavčič je eden najprepoznavnejših kuharjev pri nas in prvi predsednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe. Je tudi prejemnik evropske nagrade JRE za inovativnost v letih 2017/2018. Čeprav se nikoli ni izobraževal v tujini, je pridobil ogromno znanja v sodelovanju s priznanimi mojstri svojega poklica.
Tomaž Kavčič je lastnik Gostilne pri Lojzetu, ki je leta 2020 prejela svojo prvo Michelinovo zvezdico in postala najboljša slovenska restavracija. V njej se je pred kratkim pomudil tudi naš košarkarski superzvezdnik Luka Dončić, kjer je ob podpisu nove pogodbe z Dallasom Mavericksom priredil prestižno zabavo, ki še danes buri duhove.
Za kratko obdobje se je Tomaž Kavčič navduševal nad trendovsko molekularno kuhinjo, a se kmalu vrnil k avtorski kuhinji, inovacijam in tradiciji. Svojo Vipavsko dolino ljubi iz vsega srca in jo tako pokaže vsakemu – na krožniku. V njegovi gostilni ni jedi, ki ne bi pričala o barviti lokalni tradiciji in vrhuncu kreativnosti. Vsaka od teh jedi se najprej izoblikuje v njegovi glavi, nato jo drzno preizkusi še na kuhinjskem terenu, končno sodbo pa vedno izrečejo gostje.
Tomaž Kavčič ni znan le kot izvrsten kuhar, temveč tudi kot dober igralec. S soigralko Emo, ki je več kot uspešno zamenjala hrvaškega kuharja Mateja Jankovića, sta se odlično ujela v televizijskih oglasih in očarala s svojo simpatičnostjo ter prisrčnostjo.